Materiaal

 

Meestal worden onze medailles vervaardigd uit een legering van tin (92%), lood (4%), koper (2%) en zink (2%). Legeringen van zamac en zink zijn ook mogelijk.

 

Ontwerpen

 

Het ontwerp van de medaille kan in het door u verkozen bestand aangeleverd worden, bijvoorbeeld in Coral Draw of in Adobe Illustrator. U kan ons ook een vectortekening bezorgen die wij dan hertekenen. Zodra de hertekening voltooid is, bezorgen wij u deze terug via e-mail. Na uw goedkeuring wordt het ontwerp in een vaste vorm (matrijs) gegoten en kan de productie en afwerking beginnen.

 

Mogelijkheden

 

Onze medailles zijn er in allerlei vormen, afmetingen en kleuren. Tweedelige medailles, 3D-medailles, uitgekapt of verwerkt op een klassieke onderplaat, … u vraagt het en wij maken het. Wat de afwerking betreft heeft u de keus uit diverse metalen, zoals goud, messing, nikkel, zilver, brons, koper of tin.

 

Prijzen

 

Daar de prijzen op deze site richtprijzen zijn, verzoeken wij u vriendelijk om ons te contacteren voor het bekomen van exacte prijzen en offertes. Wij hebben speciale kortingen op aankooppaketten en wij geven kortingen naargelang het aantal gewenste stuks.

 

Bevestiging

 

Onze medailles worden meestal via de zogenaamde ‘Jump-Ring’ bevestigd aan koord of lint. Dit is een oogje dat open en dicht kan worden geplooid. Om te voorkomen dat de ringen open gaan, gebruiken wij enkel ringen die vervaardigd zijn uit gehard verenstaal. De gebruikte linten en koorden zijn open en worden met het uiteinde aan de medailles vastgehecht. Hierdoor vermijden we dat het lint achter de medaille doorloopt, evenals dat ze in de war zouden geraken.

 

Koord 

 

Wij hebben koord in alle mogelijke kleuren steeds in voorraad. Dit kan 1, 2 of 3-kleurig zijn. De eenmalige extrakost voor een niet-standaard kleurig koord bedraagt 30 euro.

 

Lint

 

Onze linten zijn verkrijgbaar in 22 verschillende kleuren, in 1, 2 of 3 kleurbanden. Voor een niet-standaard kleur vragen we ook hier eenmalig 30 euro extra. Ze zijn stevig, kreuken niet en zijn reeds voorzien van jump-ringen.

 

Vilt

 

Aan de keerzijde van de medaille kunnen wij vilt voorzien ter bescherming van de kleren. Bij een open medaille kan dat niet altijd.

 

Kristallen

 

Kleine zirkonen zijn verwerkbaar in elke medaille. Dit tot 2 steentjes per medaille zonder extra kosten.

 

Levertijden 

 

We houden er ons aan om ten laatste 6 weken na de goedkeuring van het ontwerp en na het betalen van de borgsom de gevraagde producten te leveren. Spoedleveringen zijn mogelijk tegen een meerkost van 15%. De levertermijn is dan 2 tot 3 weken.

 

Transport

 

Na betaling kan uw bestelling spoedig ter plekke worden gebracht via de diensten van FedEx, UPS, TNT, EMS, Taxi post of via de standaard post onder rembours.

 

 

Matrijs en kosten voor alleen tinnen medailles. 

 

Matrijskosten worden niet aangerekend vanaf 50 stuks. Wil u minder dan 50 stuks, dan moet u rekening houden met een meerkost van 75 euro. Indien u slechts 1 medaille wenst, dan betaalt u 75 euro. Iedere volgende medaille kost 8,5 euro per stuk.